ΕΣΥΝ Βοιωτίας

ΕΣΥΝ Βοιωτίας: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά μπορεί να βοηθήσει


ΕΣΥΝ Βοιωτίας: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά μπορεί να βοηθήσει

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών    ( Ε.ΣΥ.Ν)  έγκαιρα είχε προειδοποιήσει   πως η οικονομική κρίση θα οξύνει ακόμη περισσότερο τα αίτια που οδηγούν τους νέους ανθρώπους στα ναρκωτικά , όπως η φτώχεια, η ανεργία,  η αβεβαιότητα για το μέλλον και τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες.
Είχαμε επισημάνει και καταγγείλει την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική , που αντί να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, προχώρησε  στην αποδυνάμωση, συρρίκνωση και οικονομική ασφυξία  όλων των δομών που ασχολούνται με την απεξάρτηση και την θεραπεία  . Έκαναν περικοπές κονδυλίων, κατάργησαν τις προσλήψεις δημιουργώντας σοβαρές ελλείψεις στο απαραίτητο προσωπικό , οδηγούν σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, δημιούργησαν δομές ανεξέλεγκτης υποκατάστασης  και παρέδωσαν ουσιαστικά την απεξάρτηση στους ιδιώτες.
Είχαμε προειδοποιήσει πως λόγω   της οικονομικής κρίσης θα πλημμυρίσουν οι   » πιάτσες» , εκτός των άλλων,  και από τα λεγόμενα ναρκωτικά των φτωχών , όπως  η ουσία » σίσα» που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.
Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων  ημερών δυστυχώς  μας επιβεβαίωσαν.

Γνωρίζουμε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό πρόβλημα συνυφασμένο με το οικονομικό σύστημα που ζούμε.
Όμως το αντιναρκωτικό κίνημα αγωνίζεται για λύσεις εφικτές  και σήμερα. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα  του ΕΣΥΝ και των φορέων του νομού είναι η δημιουργία και  λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά.  Ο σταθμός βρίσκεται στο χώρο της Αγ. Παρασκευής, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους χρήστες και τις οικογένειές τους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 2261081032
Καλούμε και προτρέπουμε τους γονείς που έχουν πρόβλημα να απευθυνθούν στον Συμβουλευτικό Σταθμό , να ζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων. Να πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας των παιδιών τους στα δικά τους χέρια . Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Για να σώσουμε τους νέους ανθρώπους.