"Προγραμματίζω και διασκεδάζω"

kal-scratch.gif


Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου , οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξη παρακολούθησαν τον επιμορφωτικό πρόγραμμα "Προγραμματίζω και Διασκεδάζω" στη Δημοτική Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

http://scratch.mit.edu/

Πληροφορίες προγράμματος
Ποιος είπε πως ο προγραμματισμός είναι δύσκολος ή πως απευθύνεται μόνο σε ενήλικες; Με τη συγκεκριμένη δράση αποδεικνύεται πως μπορεί να γίνει ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι στα χέρια των παιδιών άλλα και αρχάριων ενηλίκων. Γι' αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθεί το Scratch, ένα πλούσιο σε οπτικοακουστικά μέσα προγραμματιστικό περιβάλλον στο οποίο οι αρχάριοι προγραμματιστές μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους ενώ μαθαίνουν να σκέφτονται υπολογιστικά. Ο προγραμματισμός με το Scratch δεν είναι μια βαρετή και επίπονη διαδικασία. Αντιθέτως, προκαλεί το ενδιαφέρον και ψυχαγωγεί τους χρήστες του. Ακόμη, η χρήση του προάγει την κριτική σκέψη, τις δεξιότητες διαχείρισης πληροφοριών και πολυμέσων, τη διερεύνηση και επίλυση προβλημάτων καθώς και την ικανότητα για συνεργατική μάθηση.
Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές Ε' & ΣΤ' Δημοτικού

Προϋπόθεση: Τα τμήματα να ανήκουν σε Δημοτικό στου οποίου το Ωρολόγιο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται το μάθημα της Πληροφορικής.
Πότε: Πέμπτη 05/03/2015, 8:30 - 10:00 π.μ. & 10:30 π.μ. - 12:00 μ.μ.
Εμψυχώτριες:
  • Κοντογιάννη Γιούλη ΠΕ 19, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Πληροφορικής Ε.Κ. Λιβαδειάς και
  • Αθανασίου Βούλα ΠΕ 19, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Πληροφορικής **Ε.Κ. Λιβαδειάς