Γιατί οι χαρακτήρες του Disney σπάνια έχουν μητέρες;


mowgli-baloo-mowgli-and-baloo-32471483-1024-768
Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι περισσότεροι χαρακτήρες του Disney δεν είχαν μητέρα, υπάρχει μια λογική εξήγηση σύμφωνα με τον Don Hahn, παραγωγό επιτυχημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων όπως «Ο βασιλιάς των λιονταριών» και «Η πεντάμορφη και το τέρας».
Ο πρώτος λόγος είναι πρακτικός, διότι οι ταινίες του Disney έχουν διάρκεια 80 -90 λεπτά, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο ήρωας πρέπει να μεγαλώσει και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Για παράδειγμα, ο Simba το έσκασε από το σπίτι αλλά έπρεπε να γυρίσει πίσω για να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Το ελαφάκι Bambi έχασε τη μητέρα του, επειδή έπρεπε να μεγαλώσει και να τα βγάλει πέρα μόνο του.

Ωστόσο, ο διάσημος παραγωγός έδωσε και μια πιο καταθλιπτική εξήγηση για την απουσία του ρόλου της μητέρας από τις ταινίες του Disney. Η μητέρα του Walt Disney, Flora, πέθανε το 1938 σε ένα ατύχημα που γέμισε τύψεις το γιο της για το υπόλοιπο της ζωής του. Μετά την επιτυχία της ταινίας «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», ο Walt Disney αγόρασε ένα νέο σπίτι στους γονείς του στο Hollywood, κοντά στα στούντιο της εταιρείας. Ένα μήνα μετά τη μετακόμιση τους εκεί, η μητέρα του πέθανε από ασφυξία, λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από διαρροή στη σόμπα υγραερίου.
Ο θάνατος της μητέρας του στοίχειωσε τον επιτυχημένο Walt Disney, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το γεγονός ότι εκείνος ήταν που παρακίνησε τους γονείς του να μετακομίσουν στο νέο σπίτι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της μητέρας του