Παρουσίαση βιβλίου της Άλκης Ζέη στη Λιβαδειά.

Το αναγνωστικό κοινό της Λιβαδειάς υποδέχτηκε στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων ΑΛΚΗ ΖΕΗ δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και αυθόρμητων εκδηλώσεων ενθουσιασμού από την παρουσία της, αποδεικνύοντας ότι και στις πιο δύσκολες περιόδους ο κόσμος του βιβλίου αναγνωρίζει και τιμά τους καλούς και συνεπείς δημιουργούς.




Το βιβλιοπωλείο αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει όλους όσους ήρθαν – άνθρωποι όλων των ηλικιών -  για να τιμήσουν τη συγγραφέα που τους μεγαλώνει ή τους μεγάλωσε μέσα από τα βιβλία αλλά και τους συντροφεύει ως ενήλικες.






Σήμερα παρουσιάσαμε το βιβλίο της “Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2” όπου αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή όπως μόνο εκείνη ξέρει.
Η Μελίνα, ο Αιµίλιος Βεάκης, n κολλητή της φίλη Ζωρζ Σαρή, n θεία της ∆ιδώ Σωτηρίου, ο Κώστας Αξελός, ο Ανδρέας Εµπειρίκος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος που υπήρξε ζευγάρι µε την αδελφή της, ο Μάριος Πλωρίτης, ο σύζυγος της Γιώργος Σεβαστίκογλου, ο Κουν, ο Μποστ, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο ∆εσποτίδης και πολλοί άλλοι που έφτιαξαν το πολιτισµικό παζλ της µεταπολεµικής Ελλάδας παρελαύνουν στο νέο βιβλίο - αποκάλυψη της Άλκης Ζέη που κυκλοφορεί από τις εκδ. Μεταίχµιο. 
Πρόσωπα που εδώ τα βλέπουµε κατά κανόνα στα πρώτα τους νεανικά σκιρτήµατα, στα πρώτα τους βήµατα ως δηµιουργών, µε το διαπεραστικό βλέµµα µιας γυναίκας - συγγραφέως που έζησε όλη τη φωτιά του 20ού αιώνα. 
Που εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, που έζησε ως πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση µια γεµάτη δεκαετία, που επί δικτατορίας έφυγε ξανά, αυτή τη φορά για το Παρίσι, που έγινε n αγαπηµένη συγγραφέας για πολλές γενιές παιδιών µέχρι σήµερα, αλλά και των µεγάλων που απόλαυσαν το µυθιστόρηµα η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα»,  το οποίο εμείς είχαμε την τύχη να “ξαναδιαβάσουμε" πριν τρία χρόνια μαζί της σε αυτό το βιβλιοπωλείο και πάλι με τη βοήθεια της καλής μας φίλης και επιμελήτριας των βιβλίων της Ελένης Μπούρα.