ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ "ΓΚΟΛΜΠΟΛ" ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σε κοινή δράση με το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς και το 1ο Δ.Σ. Λιβαδειάς συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης ώστε να γνωρίσουν θεωρητικά αλλά και στην πράξη το παραολυμπιακό αγώνισμα "GOALBALL".
Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου για την εξαιρετική οργάνωση και την παρουσίαση.



Τι είναι το "GOALBALL";

Το Γκόλμπολ (Goalball) είναι ένα αμιγώς Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο.  
   Σκοπός του αθλήματος είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα του αντιπάλου καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Για αυτόν τον λόγο, όσο το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, απαιτείται πλήρης ησυχία στον χώρο προκειμένου οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να αντιδρούν άμεσα στην μπάλα. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δώδεκα λεπτά η κάθε μια. Η διοικούσα αρχή του Γκόλμπολ είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλημάτων Τυφλών (IBSA), και το άθλημα παίζεται σε παραπάνω από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο". 








Επισκεφτείτε το blog του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς