Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ!

    Φέτος, η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στην ΟΧΕΛ και άντλησε την έμπνευσή της από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Ο Αϊ-Βασίλης στη Φυλακή με τους Ογδόντα Τρεις Αρουραίους”. Ενώ ο Αϊ-Βασίλης πλησιάζει µε το έλκηθρό του τη χιονισμένη πολιτεία, ούτε που φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες τον περιμένουν, ούτε που περνάει από το μυαλό του ότι θα καταλήξει αλυσοδεμένος σε µια σκοτεινή φυλακή! Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα μοιράσει στα παιδιά τα δώρα;...

    Ο Αϊ-Βασίλης, ο αγαπημένος των παιδιών, έγινε ο ήρωας μιας απολαυστικής ιστορίας γεμάτης περιπέτεια, δράση, απρόοπτα, εκπλήξεις και πολύ πολύ γέλιο!! Μέσα από μια χιουμοριστική αφήγηση, πλούσια σε κωμικές σκηνές και με μια λεπτή αίσθηση ειρωνείας, θελήσαμε να προβάλλουμε το φαινόμενο της ξενοφοβίας, ένα συναίσθημα διάχυτα διαδεδομένο στη σύγχρονη ελληνκή κοινωνία. Φοβόμαστε οτιδήποτε ‘ξένο’, αυτό που τυχαίνει να μη γνωρίζουμε καλά γιατί είναι διαφορετικό από εμάς. Στην προσπάθειά μας να το αποφύγουμε, το διώχνουμε και το κατηγορούμε, εθελοτυφλώντας και αγνοώντας την πιθανότητα αυτό το εξ’ ουρανού αφιχθέν πλάσμα να είναι κάτι που θα προσφέρει αγάπη και χαρά και αρμονική συμβίωση. Η ελπίδα τελικά έρχεται από τα παιδιά... Αυτά διαδηλώνουν, φωνάζουν και διεκδικούν, απαιτώντας να βγει από τη φυλακή ο φίλος τους ο Αϊ-Βασίλης!

    Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από το έργο που έπαιξαν οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας, εμπνεόμενοι από την πολύ όμορφη αυτή ιστορία του μεγάλου Έλληνα παραμυθά:
 






 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!