eTwinning πρόγραμμα "I'll tell you a story" 2020-21

 Το σχολικό έτος 2020-21 πραγματοποιήθηκε το eTwinning πρόγραμμα "I'll tell you a story". Οι μαθητές από Δ και Στ τάξη συνεργάστηκαν με παιδιά από την Ελλάδα (Δημοτικό Καλλίθηρου), την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Το έργο απορρέει από την επιθυμία να προωθηθούν σχέσεις χωρίς αποκλεισμούς και να ενισχυθεί η πολυμορφία μέσω της ανάγνωσης, της δραματοποίησης και της κατασκευής παραμυθιών, με τη μεθοδολογία της αφήγησης.
Για να τονωθεί η «ευχαρίστηση» της αφήγησης, τόσο σε λεκτική όσο και σε γραπτή μορφή,  δημιουργούνται περιβάλλοντα και εργαλεία που μπορούν να διευκολύνουν το ταξίδι. Μέσω της αφήγησης, δημιουργείται μια ειδική μορφή υποδοχής του παιδιού. Ένα καλωσόρισμα που γίνεται αμοιβαίος εμπλουτισμός, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη. Ένα καλωσόρισμα που είναι μια πραγματική διδακτική στιγμή, χρήσιμο για τα παιδιά να μάθουν για τα συναισθήματά τους και να τα κυριαρχήσουν, σε μια ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης, συμπεριλαμβανομένων διαπολιτισμικών. Προτάθηκαν συγκεκριμένες και τεχνικές δραστηριότητες για την τόνωση της ανάγκης / ευχαρίστησης της αφήγησης σε ένα εκπαιδευτικό, παιχνιδιάρικο και δημιουργικό πλαίσιο.

Δείτε στο βίντεο στιγμές από το έργο μας.