ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 




Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος συνεργασίας που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: “Αποφεύγοντας τα Έμφυλα στερεότυπα/Erasing Gender Stereotypes», oi μαθητές των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων, επέλεξαν  να συνομιλήσουν μέσω τηλεσυνάντησης με την Μαέστρο των Χορωδιών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Συνόλου «Voci contra Tempo» κ. Σοφία Γιολδάση  και με την Βοιωτή Υψίφωνο, μονωδό  της Λυρικής Σκηνής, κ. Μάτα Κατσούλη, οι  οποίες με χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τις διακεκριμένες μουσικούς, θέτοντάς τους ερωτήσεις όπως : «Ποιες είναι οι δυσκολίες που βιώσατε ως γυναίκα στο χώρο της χορωδιακής μουσικής; Ή «Πώς συνδυάζεται το ρόλο της μητέρας με αυτό της μαέστρου χορωδιών»; «Ποια μουσική σας χαλαρώνει και ποια σας διασκεδάζει»; «Ποια η γνώμη σας για το «trap» ως μουσικό είδος»;  Έλαβαν εμπεριστατωμένες απαντήσεις νιώθοντας όμορφα και οικεία, ενώ συνειδητοποίησαν ότι η επιτυχημένη επαγγελματική ενασχόληση με τις Τέχνες, προϋποθέτει ευγένεια και σεβασμό στον Άνθρωπο.

 Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία της συνέντευξης  και συνειδητοποίησαν ότι η καριέρα και η επαγγελματική σταδιοδρομία δεν είναι προνόμια που αφορούν το φύλο.